Oranjevereniging Veere

Tema voor Veere is bekend “Oranje boven”

Voor je het weet ben je al weer bezig met een thema en de organisatie van een leuke dag in Veere. Toen kwam toch nog vij onverwacht het bericht van onze koningin, dat zij afstand zou doen van de troon. Op dat moment komt er van alles in beweging, de website werd zeer druk bezocht. En werd steeds de vraag gesteld “wat gaat er in Veere gebeuren” met de toonswisseling. Jullie krijgen een Markies en word dat een speciaal moment.

Toen begon er voor het bestuur een periode van nieuwe ideeën lanceren en uitwerken. Want wat we bedacht hadden moest nu veranderen. Er volgen vele weken van onzekerheid, want niemand wist hoe de dagindeling er uit zou gaan zien. Dan gaan Oranjeverenigingen met elkaar in overleg… zou het wel slim zijn iets te organiseren? iedereen zit aan de buis “zo was de algemene stemming”. De ene vereniging ging een paar dagen naar voren, de andere slaat dit jaar over….. .

Wij hebben ons programma totaal aan de TV uitzending kunnen aanpassen. Alles gaat gewoon door en wij houden rekening met iedereen. Zo hebben we in de tent twee grote schermen staan, zodat u niets hoeft te missen. Tussendoor is er ruimte voor de kinderspelen en de zeskamp. Zowel voor oud en jong is er wel iets te beleven. We pakken flink uit vinden wij…… zo beginnen we de dag zoals gewoonlijk met de muziek en aubade. Gevolgd door een mooi aangekleed ontbijt op de Markt voor alle kinderen. Dit wordt een hele happening, en hopelijk een topmorgen. De kinderen worden als kleine koningen en koninginnen bediend door de koninklijke lakeien. Wij hopen dan ook dat het weer mee zit, anders zullen we het naar de feesttent verplaatsen.

Muziek en veel lekkere versnaperingen voor iedereen. Met het thema “Oranje Boven” kan iedereen alle kanten op en wij hopen natuurlijk dat u samen met de kinderen weer uw uiterste best zult doen om verkleed te verschijnen …… dit verhoogt de feestvreugde.